SOFTIS TIL FOLKET

25. JULI - 29. JULI 2023

Softis til folket 2023

For fjerde år på rad inviterte vi til revy på Teateret i juli, denne gangen med forestillingen Softis til folket, som blant annet harselerte med det kommende kommunevalget og lokalpolitikken.


Forestillingen hadde premiere 25. juli, og ble denne gangen kun spilt én uke, i stedet for to og tre, som tidligere år. Til tross for den korte spilleperioden fant likevel rundt 700 mennesker veien til Teateret. Fædrelandsvennens anmelder mente at revyen var kunsterisk sterkere enn før, men tekstlig noe svakere.


Softis til folket satset nemlig blant annet på det musikalske, og for første gang kunne vi skilte med et fullt live-band på scenen; en herlig kvartett bestående av Thomas Askeland Svendsen, Stian Omdal og Trygve Tambs-Lyche.

Fjorårsregissør Martin Næss Hald tok steget ut på scenegulvet denne sommeren, der han fikk selskap og 2022-skuespillerne Oda Djuplasti, Trine Bariås-Kvitstein og Johannes Blåsternes. Veteranen John Nyutstumo, blant annet kjent fra Tramteateret og Neste sommer tok også turen til Sørlandet for å spille revy, mens tidligere Kilden-skuespiller Steffen Mulder debuterte som revyinstruktør. Mathias Bohlin Falch var produksjonsleder, mens Fredrik Landmark var produksjonsassistent.


Produksjonen ble støttet av Kristiansand kommune, Agder fylkeskommune, Cultiva Ekspress, Teateret og Agder Taxi. Sørlands Chips stilte med chips.

"Publikum møter fem fremragende skuespillere som både hver for seg og sammen gir til beste flotte prestasjoner"

Fædrelandsvennen, 26. juli 2023

"Når jeg sier det er gratis softis til alle, og sier de må komme på revy, da er de interessert"

John Nyutstumo

Intervju med Fædrelandsvennen, 26. juli 2023

Snart er det valg, husk at hver stemme teller

Vår kampsak er klar, for vi vet hva som gjelder

Kristiansand er en by skapt for sommer

 Og livet er best når makrellene kommer

 

For vi har fått nok av det iskalde tullet

Vi skal skattlegge vintern og gi bøter til kulde

Glem snøstorm og lue! Glem glattis og hålke!

Når vi vinner valget, blir det softis til folket

Fra åpningssangen                                                                  

OM FORESTILLINGEN


I år er det valg. Politikerne bruker valgkampen til å krangle om alt mulig, men de glemmer at Kristiansand først og fremst er og blir en sommerby. Endelig har det dukket opp et nytt politisk parti som tar dette på alvor, og som krever Softis til folket!


I sommer er valget enklere enn noen gang, for i juli er Makrellrevyen tilbake på Teateret.


I løpet av to akter får du servert sanger og sketsjer i både kjeks og beger, og på toppen gir vi deg et dryss av salte, søte og sprø karakterer. Nam, nam, her er det virkelig noe for enhver smak. Det blir deilig, det.

Makrellrevyen 2023