For fjerde år på rad ser duoen bak Makrellrevyen frem til å gi Kristiansand

noe å le av i juli, og i år skal politikerne virkelig få gjennomgå.


– Nå kan vi kalle det en sommertradisjon


Vinteren 2020 startet planleggingen av Makrellrevyen, og seks måneder senere var det premiere på den aller første forestillingen, Alt skal på bordet.


– Det var en forferdelig tøff start med pandemi og alt. Hele våren ble ødelagt, men vi kjempet oss gjennom en hard prøveperiode og hadde premiere foran et publikum som var sultefôret på underholdning etter en mager vår på kulturfronten, sier Johannes Blåsternes, en av initiativtagerne bak selskapet som driver revyen. 


– Vi hadde regnet med åtte forestillinger med redusert kapasitet det året, men måtte bli igjen en uke ekstra for å spille fire show til. Til tross for alle utfordringene, ble det en umiddelbar suksess, mimrer makker Mathias Falch.


Firkløveret som sto på scenen i den aller første Makrellrevyen.
Bak fra venstre: Fredrik Borgen Jakobsen og Thomas Behrendsen Lien. Foran fra venstre: Mathias Falch og Johannes Blåsternes


Harselerer med lokalpolitikken

De første årene ble preget av koronarestriksjoner, og det var først i fjor sommer at de to kunne gjennomføre revyen slik de drømte om da de startet opp Makrellrevyen for litt over tre år siden. I festlige farvann ble ikke bare en publikumsfavoritt, den fikk også terningkast 5 i Fvn.


– Endelig kunne vi spille for fulle saler. Det var utrolig morsomt å se hvordan folk strømmet til, både under sommerrevyen og juleforestillingen vår i desember. Vi håper å se minst like mange på Teateret i sommer, sier Johannes.


Årets revy har fått tittelen Softis til folket og har premiere 25. juli.


– Det er kommunevalg i år, og ettersom lokalpolitikken i Kristiansand er en utømmelig kilde til humor og sprø karakterer, tenkte vi det kunne være artig å harselere litt ekstra med alt som foregår i opptakten til valget i år, forklarer Mathias.


Kjøp billetter til forestillingen her!


– Revyen handler blant mye annet tull og tøys om Softispartiet, som kun har én sak på partiprogrammet, og det er å bevare Kristiansand som sommerby ved å servere softis til folket, legger han til.


Midt i innspurten

I disse dager går dagene med til å finpusse manuset og komponere de siste sangene, og i juli møtes hele ensemblet til prøver i Kristiansand.


– Dette blir den fjerde Makrellrevyen vi setter opp på Teateret, så nå kan vi kalle det en sommertradisjon, sier Johannes.


– Absolutt! Som en av skuespillerne våre sa til Fvn det første året: I gamle dager luktet det makrell i hele byen, men nå skal det lukte revy. Nå synes jeg lukten har satt seg, smiler Mathias.


Deler av gjengen som utgjør Makrellrevyen 2023.
Fra venstre: Steffen Mulder, Oda Djuplasti, Martin Næss Hald, Trine Bariås-Kvitstein, Mathias Falch, John Nyutstumo og Johannes Blåsternes.