FULL BALUBA!

4. JULI - 20. JULI 2024

Full baluba!

I juli ble Makrellrevyen satt opp for 5. år på rad, og med det kan vi vel fastslå at vi faktisk er blitt et fast og tradisjonsrikt innslag i Kristiansands sommertilbud. Jubileet blir feiret med en helsprø enakter på Biscenen på Teateret, der sketsjene og sangene bød på alt fra skarp satire til ren og skjær galskap. 


En utsolgt premiere ble kronet med stående applaus og terningkast 5 i Fædrelandsvennen, som omtalte Full baluba som sterk og god underholdning.


Kjente og kjære karakterer som de to dyreparkentusiastene og Reidar the Entertainer returnerte i nye settinger, samtidig som publikum også fikk stifte bekjentskap med mange nye favoritter, som de to sladrekjerringene fra Flekkerøya, selveste Satan og Starts nye investorer.


Makrellveteranene Fredrik Landmark, Johannes Blåsternes og Mathias Falch sto på scenen, der de fikk selskap av Miriam Myrthel Pedersen, Mathea Kilane og Kurt Baatz Strandberg. 

Erfarne Per Rønningen fikk også sin Makrellrevy-debut som medprodusent og regissør.


Som i 2023 stilte vi med det vi tør påstå er Sørlandets beste revyband, en besetning bestående av Martin Sternberg, Thomas Askeland Svendsen, Stian Omdal og Trygve Tambs-Lyche, og i år var de tilbake, nå med en tubaspillende tiger, om man skal tro avslutningssangen. Eminente Tobias Øymo Solbakk var som vanlig tekniker.

 

Produksjonen ble støttet av Sparebank1 SR-bank, investeringsselskapet Mosvold & Co, Kristiansand kommune, Agder fylkeskommune og Teateret.

"Heftig musikk, et ytterst engasjert og energisk ensemble som i høy grad byr på seg selv [og] tekster med stor bredde"

Fædrelandsvennen, 6. juli 2024

"Jeg har aldri hatt en

jobb der jeg ler så mye"

Fædrelandsvennen, 3. juli 2024

Sol og sjø er drømmen når vi ser at juli kommer
(Solfaktor 50 er med)
Alle vil på stranda for å nyte sand og sommer
(Vi kjøpte ikke en flaske, men tre)
Men været kan bli grått, og ikke helt som vi bestiller
Da det er greit å samles her når Makrellrevyen spiller


I år så åpnet dørene for femte år på rad
(Dørene har kjørt seg de)
Og vi slår fast: Vi er en tradisjon i denne stad
(Bedre enn de andre, si)
Vi kunne bydd på champis og sigarer ifra Cuba
Men vi droppet alt det der og bød på full baluba


    Fra avslutningssangen                                                            

OM FORESTILLINGEN

I juli blir det FULL BALUBA! når Makrellrevyen settes opp for 5. gang. Jubileet feires med en helsprø enakter på Teateret, og med sketsjer og sanger vil de sprellende makrellene på scenen sørge for at sommeren aldri har vært morsommere på Sørlandet!


FULL BALUBA! er en hyllest til alt det uventede, det overdrevne og det som kanskje er litt på kanten.


Det å skape FULL BALUBA! er som å snekre en rakett med bind for øynene – kaotisk, morsomt og tidvis litt skummelt. En stor takk går til vårt team av skuespillere, musikere, teknikere, støttespillere, Teateret og alle andre som har gjort både denne og tidligere revyer mulig. Og ikke minst må vi takke vårt trofaste revypublikum – uten dere hadde vi ikke hatt noen å dele latteren med.