Årets revy blir historisk. For første gang stiller Makrellrevyen med fullt band på scenen.


Lover full trøkk fra første tone


I de fire første Makrellrevyen-produserte forestillingene har Thomas Askeland Svendsen vært den eneste musikeren på scenen. Det er det slutt på denne sommeren.

– I år er vi endelig et band, smiler han.


Tidligere har han måttet spille inn backing tracks til de egenkomponerte låtene, før han har spilt enten gitar, bass, keyboard eller kazoo (!) live under forestillingene. Under Softis til folket får han selskap av Martin Sternberg, Stian Omdal og Trygve Tambs-Lyche på scenen.


Kjøp billetter til forestillingen her!


– Nå som vi er fire stykker blir det mer energi, samspill og ekte tilstedeværelse fra dyktige musikere under hele showet. Dessuten blir prosessen frem mot premieren mindre ensom, og jeg ser veldig frem til å se hva denne herlige kvartetten klarer å få til sammen, sier Thomas.


Kombinerer musikk og humor

Årets satsing på det musikalske er et bevisst valg fra mennene bak Makrellrevyen.

 

– Målet vårt er å gjenreise revykulturen i Kristiansand, og hvert år har vi forsøkt å ta små steg fremover. I år går vi inn for å øke den musikalske opplevelsen under revyen. Et live-band bidrar til å sy forestillingen sammen på en helt annen måte enn tidligere, og vi er kjempefornøyde med gjengen vi har hentet inn, sier Johannes Blåsternes.Musikalsk talent
Thomas Askeland Svendsen har spilt alene på samtlige forestillinger i regi av Makrellrevyen. Her under "Like FØR Betlehem".

De tre musikerne som sluttet seg til resten av makrellstimen i vår har alle bred erfaring fra både konserter og forestillinger, men selve revyformatet er nytt for enkelte av dem.

 

– Det er kjempespennende å jobbe med revy! Jeg synes det er veldig gøy at vi får nærmest frie tøyler til å kombinere musikk og humor når vi jobber med materialet, sier Stian.

 

Skriver mye av musikken selv

Nykommeren har vært med på å skrive tekst og musikk til flere av låtene i årets forestilling, deriblant lillefinalen, det vil si nummeret rett før pause.

 

–  Jeg er veldig spent på hvordan det blir når vi skal øve det inn, men når resten av ensemblet og bandet er såpass positive, kreative og gøyale, tror jeg dette blir skikkelig kult, sier Stian.

 

Sammen med revyveteran Thomas lover han full trøkk fra første tone når årets revy har premiere 25. juli.

 

– Med energi og spilleglede håper vi å kunne inspirere hverandre og skuespillerne til å gi sitt aller ypperste, sier Thomas.