I november og desember legger fire nissekledde komikere ut på turné på Sørlandet.


– Vi skal reise rundt som nissen


Årets juleforestilling fra Makrellrevyen har fått navnet Hjelp, vi lager juleshow!, og gjennom denne fartsfylte enakteren vil du få servert alt du kan ønske deg i en og samme humorpakke.


– Her blir det ferske sketsjer, kjente julesanger og parodier på julens klassikere og klisjeer. Jeg kommer til å slite med å holde maska på scenen, for jeg ler meg ihjel av disse dyktige gutta. Dette blir sykt gøy, sier musikalartist Trine Bariås-Kvitstein, som er en av fire skuespillere i forestillingen.


Vil fjase til jula
De dyktige gutta hun snakker om er Johannes Blåsternes, Lars Emil Nielsen og Steffen Mulder. Tittelen på årets juleshow kan vitne om panikk, men foreløpig er alt under kontroll, ifølge førstnevnte.


– Vi er i rute og lover fullt trøkk når teppet går opp i november, sier Johannes.


– Det er nok av stress og alvor i førjulstiden med gavekjør, middagsselskaper og lysestaker og julegraner som skal tennes på høytidelig vis, så for å vise at dette er en forestilling hvor du kan senke skuldrene og kose deg syntes vi det passet med et tøysete og ufarliggjørende navn, fortsetter han.


– Planen vår er tross alt å fjase til jula, slik at den aldri blir den samme igjen. Jula skal jo bare være gøyal, så bli med oss i julestria og legg igjen stresset hjemme, legger Lars Emil til.


De tre ikke fullt så vise menn
Johannes Blåsternes, Lars Emil Nielsen og Steffen Mulder som tre surrete skatteflyktninger under "Like FØR Betlehem" jula 2022..


Besøker flere byer
I fjor satte Makrellrevyen opp komedien Like FØR Betlehem. Fædrelandsvennen omtalte forestillingen som et ellevilt og godmodig julespill og ga terningkast 5. 


Mens fjorårets forestilling ble satt opp i Lillesand og Kristiansand, utvides årets turné med flere nye destinasjoner.


– Vi skal reise rundt som nissen, ler Steffen Mulder.


– Premieren er på eTeateret i Lillesand i midten av november før turen går videre til SALT i Oslo helga etter. Når vi når desember, returnerer vi til Sørlandet og Vennesla og Nodeland, før vi runder av på Teateret i Kristiansand, utdyper han.


Fortsatt aktuelt med flere spillesteder
Steffen legger til at det kan være aktuelt å utvide turneen og at det for tiden er dialog med et par andre spillesteder.


Lyst til å få besøk av disse nissene? Ta kontakt på makrellrevyen@gmail.com i dag!


Firkløveret ser frem til å spille på flere steder.


– Det er alltid spennende å ta med samme forestilling til ulike byer. En gang gjorde jeg stand-up på et grendehus ute i distriktet uten å få respons, men dagen etter fikk jeg stående applaus for samme materiale i Kristiansand, sier Johannes.



unsplash